Dagbok

Vi alla här i skogen.

Måndagen 2018-01-01

Hej tjolahopp!

Det är ju jag,Zawi, som har fått den stora äran att göra ett inlägg här! Husse är ju skitsölig, det är tusen år se´n minst, som han lät oss skriva här.
Gott Nytt År på er alla därute! Hoppas ni mår fint! Det gör vi och här är toppen, kan jag säga nu, när jag bott in mig. Sicka polare jag har fått, toppenvänner! Vi har så kul tillsammans. Idag, som vanligt, har vi varit ute i skogen och ränt runt. Husse säger att det är skitväder, blött, söligt, lerigt mm.Men vadå? Inte märker jag det. Vi springer runt som bara den och har skitkul, badar i allt vatten vi ser( och det är rätt mycket, just nu). Husse skriker att han blir galen på oss,kallar os snorungar, korkbollar, dumsnutar och allt möjligt mycket mer. Fast jag inte riktigt vet vad alla ord betyder, så tror jag att det nog är kärleksord, för han blir nästan alltid glad och skrattig när vi kommer farande för en klapp. Tror han fånar sig mest, varför skulle man inte kunna bada för, bara för att det är vinter? Förresten är vi ju ändå blöta ju! Gör ju inget då, eller? Tror att husse bara låter för skoj skull.
I förrgår tog husse med mig och Tanija på nyårsutställning i Vårgårda. Det var ju egentligen för Sammies skull, vi skulle dit, men han fick stanna hemma, gissa om han var ledsen. Det har varit fortsatt strul med hans polska stamtavla. Men nu bör det vara okey, för äntligen har den anlänt och ligger nu på SKK:s bord.
Men det här var skitroligt, tycker jag! Vi åkte rätt tidigt och Tanija hade ju berättat lite om vad som skulle hända. Men inte kunde jag tänka mig allt detta! Blev ju alldeles överväldigad och stum först, så många vovvar av alla de slag, hann ju inte nosa på hälften ens! Fick bli en del bara, fast jag försökte faktiskt hinna med så många som möjligt. Husse kämpade väl med att ta oss igenom alla vovvar, mattar och hussar. Och vi fick faktiskt gå runt överallt för att lära känna omgivningarna, skitkul!
Och, kan ni tänka er! Dom hade gräsmatta inomhus i hela, stora hallen! Jag frågade husse varför vi inte har det så hemma, men han bara skakade på huvudet och sa att vi nog skulle kissa överallt då. E´han dum eller? Det fattar ju jag med att man inte kissar i gräset inomhus, jag är väl ingen osnuten liten valpsing heller! Vad tror han????
När vi väl funnit oss tillrätta vid ringen, så kom det fler kompisar till husse(och oss) både leonbergerar och små, svarta prylar som husse sa hette dvärgpinsher. Dom var jätteroliga, dom med, fast lite små. Klev runt på oss, studsade som studsbollar och fick sitta i knät på alla, fuskigt! Jag vill också sitta i knät på husse men det går ju mest bara till hälften, bakdelen blir kvar på marken.
I ringen gick det jättefint, jag kom tvåa( nåja, pälsen växer väl ut igen, kantänka) och var SÅ duktig, sa husse! Och när vi åkte hemåt igen sa han att jag hade skött mig exemplariskt! Fasen vet vad det betyder, men nå´t positivt är det för han var så glad och mysig. Nästan så han sjöng sånger för oss på hemvägen.
Väl hemma efter mat och lite bus med dom andra( hade ju inte sett dom sen i morse) kom jag till ro. Ni kan tro att det var rätt mycket av intryck och upplevelse, att ta in, att smälta. Så trött jag kände mig, helt plötsligt! Då var det skönt att kura ihop sig i soffan, bredvid husse, när han åt sin middag och tittade på TV. Alla ljusen som husse tänt, brann så vackert och jag bara föll in i drömmarnas land.
Fast se´n,nästa dag,så var det full fart i skogen igen! Det tar vi en annan gång.

Puss på er!
Zawi

Söndagen 2013-11-24

Hej därute!

Jag är så glad,husse sa att jag är stor nog nu för att få pröva alla knapparna. Och det är ju skithäftigt,att få prova på riktigt! Ser ni den fina bilden jag placerade överst? Inte riktigt rättvis,jag är större nu och har lite andra färger men det får ni se en annan gång,hittade inget bättre bland husses bilder.
I går var jag på min första utställning,ända bort i Mjölby. Det var riktigt kul och så roligt att få träffa 3 av mina bröder också! Dom var så fina och nästan lite för spralliga och pussiga.
När vi kom fram och gick in var jag faktiskt lite nervös och tillbakadragen,så mycket folk,en massa allamöjliga,konstiga vovvar,ekade gjorde det och trångt var det! Inte så lätt,men husse tog det lugnt,berättade att det var 450 vovvar där och att det egentligen brukade vara hästar här inne. 450 hästar här inne,tänkte jag,det måste ju vara ännu trängre! Så då blev jag glad att jag inte var häst och behövde trängas. När husse dragit runt med mig en stund kändes det mycket bättre,alla verkade snälla och alla verkade lika nyfikna som jag på allt nytt. Vissa var busiga,andra mer försiktiga och till slut "lossnade" det för mig med och jag kunde ta till mig allt nytt. T.ex att det fanns lördagsgodis i den stora sandlådan,bara man grävde lite. Hästskit,sa husse! Inte då,sa jag,jättegott! Min broder Odin trodde nog att lördagsgodiset låg långt ner,för han grävde minsann så man trodde han skulle hamna i Kina! 
Till slut skulle vi in i den där ringen husse hade pratat om och där jag sett att en massa jyckar hade sprungit. Va kul,ska vi också springa där! Väl inne föll alla bitar på plats: Aha, är det därför knashusse har harvat runt med mig hemma i trädgården,pysslat med benen,ställt mig snyggt,kollat tandsingar och matat mig med godis! Nu fattade jag och nu insåg jag ju att det var NU det var viktigt,nå´n annan skulle kolla mig! Så jag skärpte mig till det yttersta och var jätteduktig. Domaren tyckte nog om mig för jag fick en jättefin rosett och ett fint band,av honom. Husse var glad och nöjd,han med,hängde upp rosetten och bandet på väggen när vi kom hem. Plus att jag fick många pussar och kramar och köttebullar av honom! Gott med köttebullar!
Äsch,nu kommer han,säger att det räcker för ikväll,tusan också!
Fast han lovar att jag får slutföra i mor´n,tack för det,husse! 
Phuu,äntligen! Det tog lite tid att få husse till dator´n,han har ju"så mycket att pyssla med"när han kommer hem från jobbet!!?? Och jag behöver ju lite hjälp här,det var ju första gången igår. Fast husse sa att jag var jätteduktig,värsta hacker´n,sa han! Och det måste ju vara nå´t bra,visst!
Nå väl,när det väl var färdigt i den där ringen(som ju var en fyrkant,såg han inte det,tokhusse!) passade vi på att ta det lite lugnt,husse drack kaffe och pratade med alla möjliga och jag roade mig med mina bröder och några andra roliga vovvisar som kom förbi. Några väldigt trevliga barn också,förresten,som tyckte så mycket om att klappa på min mjuka päls,var jättemysigt! Men det konstiga var,att vi var nog rätt trötta allihop. Nästan alldeles jätteslut,energin bara försvann. Jag,som är van att ränna runt i både trädgården och skogen,busa och stoja och ändå ha ork kvar för en brottningsmatch med Lillan på köksgolvet när vi kommer in. Fast jag kom ihåg att husse sagt att man blir väldigt trött av utställning,särskilt första gångerna. Så det var väldigt skönt när vi skuttade in i bilen för hemresan. Somnade så gott bredvid bror min,och lyfte inte huvudet förrän vi nästan var hemma. Men då blev det fart på mig igen! Så kul att träffa min flock,det var ju nästan ett år se´n! Och dom blev lika glada,dom! Fick massor av pussar och alla skulle lukta igenom mig ordentligt!
Efter en stor skål mat(husse förvägrade mig min frukost i morse,den fulingen!) blev jag sådär konstigt trött igen. Ingen brottning med Lillis idag,inte. Kröp upp i husses sköna säng och la mig istället. Låg där ända tills husse också gjorde kväll,med mat och film. Då flyttade jag mig till soffan,Elsa och Lillan låg minsann där redan,och tog nästan all plats. Fick böka ett tag innan jag kom till ro mellan husse och Elsa. Har man lite tur får man nästan alltid en smakbit av husses mat,när man ligger här. Smart,va! Sån´t vill man ju inte missa!
I mor´n skall vi ränna ut i skogen,allihopa. Hoppas jag är piggelin då.
Natti,natti och dröm sött!
Nora.

Söndagen 2012-11-18

Tjolahopp!

Oj,oj,oj,vilken dag jag haft,är alldeles slut nu! Fast egentligen är dom flesta dagar bra och fulla med lek och skoj. Men idag hände det så mycket på skogspromenaden som var så roligt. 
Vi vandrade iväg som vanligt efter husses frukost,el.rättare sagt,rusade iväg. Jag kan bara inte hjälpa det,måste bara hoppa i vattenpussarna,rusa genom lerpölarna och bada i alla kärr och vattensamlingar jag ser. Husse skakar på huvudet och kallar mig allt möjligt: Busunge,skitunge,lortgris mm. Hotar med att jag skall få sova utomhus el.inte få komma in förrän jag är torr(vilket ju kan dröja i dessa tider).Fast jag brukar inte ta så allvarligt på det,ser allt att han skrattar och flinar åt mina hyss och jag vet att han tycker om mig ändå,för det har han sagt:Tycker om dig ändå,korkskalle,brukar han säga och kramar mig. Vet inte riktigt vad korkskalle är,men det är nog nå´t gulligt,visst?
Nå,bäst som vi rände runt där i skogen fick vi höra gläfsande från nå´n småhund. Jag sprang iväg som en pil för att kolla,husse och dom andra gick vidare. Hittade gläfset rätt snabbt,det var en liten taxskrutt som letade vilt åt sin husse. Fast tydligen var det roligare att träffa mig för han började leka med en gång.Jag frågade om han ville träffa dom andra,och det ville han gärna.Så vi rände iväg till husse.Alla blev glada utom husse,det blev ju så mycket bök när alla skulle lukta och hälsa,ingen ordning på nå´t.Det tog en stund innan alla lugnat ner sig och husse fått ordning på oss. Då hörde vi att nå´n ropade på lillvovven,klart att hans husse skulle komma när vi hade så trevligt! Och eftersom taxen föredrog oss fick hans husse bära honom.Så då kunde vi bara gå vidare igen,ingen mer lek här,inte!
Fast det tog inte så lång stund förrän jag fick en annan doft i nosen,den kändes väldigt starkt.Måste finnas nära,tänkte jag och började finkamma omgivningen.Och helt plötsligt,under en buske,rusade en räv upp! Ha,en så´n har jag aldrig lekt med,vad roligt! Satte av efter honom,kors och tvärs,över sten och genom buskar.Stanna,jag vill ju bara leka,skrek jag.Inte stannade han,fortsatte bara springa.Fattade han inte,det går väl inte att leka om man bara springer iväg? Eller också trodde han att vi lekte kurragömma,för helt plötsligt var han väck,puts borta!Ropade efter honom att han skulle visa sig,det var väl min tur att gömma mig nu då. Men han kom aldrig fram.Skyll dig själv då,tänkte jag,du vet inte hur mycket roligt du missar. Vände tillbaka till husse och dom andra som stog och väntade.Husse såg lite bister ut och undrade varför i hela friden jag satte efter den där? Fattade han inte det,knäppisen?Det var ju jättekul!
Efter ytterligare en timme,när vi nästan var hemma,så får husse syn på två småvovvar med husse, hundra meter framför oss i skogen.Vad i hela friden,kryllar skogen av en massa tokigheter idag,vet jag att husse tänkte.Vi såg faktiskt inte detta,det var bara husse som uppfattade det,konstigt va? Husse tvärvände,kallade till sig oss och började ta en annan väg genom skogen,tydligen räckte det med upplevelser för honom idag.Men det gjorde inget för det här träsket hade vi aldrig gått igenom tidigare.Det var skitkul,massor av vatten,stora hålor,stockar och stenar att hoppa över,ris och sly att ta sig igenom.Husse såg alldeles tagen ut,inte lätt för honom,stackar´n,han har ju bara två ben.Men han klarar sig rätt bra ändå,får man ju säga.
Det blev en "liten omväg" men till slut var vi hemma och även om jag inte fått, så ville jag inte gå in. För vi har fått en massa smaskiga älgben att tugga på av jägarna! I morse höll jag på med en vänsterskank,den kastade jag mig över igen! Dom andra ville gå in och vila lite.Fick dom väl göra då.Ropa när det är matdags,skrek jag till husse och det lovade han att göra. 
Som ni förstår,är det alltid nå´t på gång,det är därför det blir lite andefattigt på hemsidefronten.
Må jättegott till nästa gång!
Lillan 

Måndagen 2012-09-10

Hej därute allihopa!!!

Herregud,vad sommaren går fort,alldeles för fort! Har ju inte hunnit hälften en`s! Hur gör man för att få mer tid,husse gnäller ständigt över detta också,och jag kan bara säga att jag förstår vad han menar.
Men det har varit mycket roligt och givande,vi har haft fullt upp hela dagarna. Det är nästan så att det känns skönt att husse börjat jobba igen,så man kan få lite lugn och ro i hundgården på dagarna när han är borta. Se´n blir det ju full fart igen,när han kommer hem,och ännu står ytterdörren öppen dygnet runt,så vi kan ligga på altanen och sova hela natten el.gå in,hoppa upp på husses mage och terrorisera honom där han ligger och drömmer Törnrosadrömmar ända tills klockan ringer. Ha,lika roligt varje gång!
Det är i alla fall väldigt skönt att kunna gå in och ut som man vill,snart är det väl slut på det med,fattas bara att husse kör igång värmen!
Igår tog husse med mig och Pyret till Dalsjöfors. Vi skulle hälsa på Azzlan,sa han. Och Azzlan visade sig vara en jättemysig kille på 4 år,som husse hade sålt som valp. Han blev skitglad över att få tjejbesök,vi busade som bara den! Fast han var märkligt intresserad av Pyret,konstigt,det var ju jag som var mest busig och lekig? Fast Pyret var inte lika intresserad,så jag fick leka runt rätt mycket med honom ändå.
Vi gick en skön skogspromenad,fikade och drack kaffe. Tänk,Azzlans matte hade en stor påse med en massa korvbitar i! Vi fick massor!!! Kanske kunde man försöka köra in husse på samma grej,skall försöka men det vill nog till.
Väl hemma igen blev vi ordentligt genomluktade av dom andra. Jag tror Arro blev lite svartsjuk förs för att jag hade lekt med en annan kille,det är ju vi som är bästisar annars. Men jag gav honom några tjuvnyp i öronen och jagade igång honom,och då glömde han fort och var lika mysig och busig som vanligt!
Vi har även haft finbesök här hemma. Lilla Lexi från Danmark kom och hälsade på med sin matte och husse. Det gjorde hon förra sommaren också,fast det kan jag omöjligt minnas,jag var ju inte född då.
Det var lite bökigt i början,Arro och Elsa skällde så mycket på henne,så inte ville hon busa och leka. Och det kan man ju förstå,ingen vettig vovve vill väl leka med nå´n som bara skäller. Men till slut lugnade det sig och blev lite mer normalt. Husse tyckte det var jätteroligt att se och träffa Lexi,hon var så fin och mysig,sa han.
Som sagt,synd att sommaren är på väg över,det går för fort. Nu är det redan mörkt på morgonen när husses klocka ringer. Men vi skall inte klaga,hösten kan ju bli fin. Och vi har ju badat varenda dag,gått långa promenader med svampplock,åkt på utställningar,gnagit ben,busat och härjat i trädgården. Och husse har varit med oss hela tiden,det tycker vi är kul,kan det vara bättre! Fast han säger att vi är alldeles för bortskämda. Är vi väl inte,va!? Vi ser ju bara till att få ut det gottaste här i livet,inte är det fel!?
Må gott nu,jag skall ut och jaga livet ur Arro,den skithögen har vilat alldeles för länge nu!

Kramisar från Lillan.

Söndagen 2012-07-07

Hej på er!

Detta är ju inte klokt,alltså! Nu har det gått alldeles för länge,men vi HINNER inte! Inte nu,när man kan va ute och skutta till långt in på natten.
Men nu känner jag bara att jag måste skriva lite. Fick tjata på husse en bra stund innan han låste upp datorn,den dumbommen vägrar ju lämna ut koden till oss: "Det finns så mycket dumt ni kan hamna på" säger han. Men okey,han är nästan aldrig omöjlig(efter 28 pussar och 150 svansviftningar) så nu är jag här.
Jo,det händer ju så mycket hela tiden. Det gör det väl jämt egentligen,men våren och sommaren är det extra mycket. Plus att man vill va ute hela tiden när kvällarna är fina,visst!
Kan börja med att säga att vi mår bra,hela högen. Största saknaden efter våran Nalle har lagt sig och vi funkar hyfsat igen. Men det har varit tungt.
Min bror,Tazzie,har flyttat till Göteborg,till Catrin och hennes familj. Där bor ju redan Kaijsa med en nuffe,en Chow-chow,två kissar,en kakadua,matte,husse,barn. Så han har väl häcken full. Mår gott gör han i alla fall,vi skall hälsa på bara husse får semester nå´n gång.
Se´n är det ju massor med roliga utställningar som husse släpar runt oss på. Nästan varenda helg. Då får jag se så många vovvar,och nästan alla är olika,men det är ju bara roligt. Vi tältar,dricker kaffe,blir borstade och får en massa köttbullar! Plus mängder med nya intryck. Riktigt kul,faktiskt! Jag brukar vara så trött att jag sover hela hemresan. Men väl hemma igen,busar jag skiten ur dom andra och berättar allt som hänt under dagen. Dom blir "galna" på mig men det struntar jag i.Har ju inte träffat dom på skitlänge,klart man blir busg och springig!
Vi brukar åka till Billingen också,nästan varje torsdag,det är vovvepromenad då. Det samlas massor av vovvar och mäniskor,för att gå en tur runt sjön tillsammans. Sist jag följde med var vi 37 jyckar,tror jag.
Det tokiga är att det alltid är en massa konstiga joggare där också. Springer kors och tvärs,med vattenflaskor och svetten drypande,utan minsta hänsyn till att vi är på promenad. Fattar dom inte att vi har bokar torsdagarna,va? Sicka galningar,dom jagar ju inte ens en pinne,vad är det för roligt då? Fattar inte.
Vi har fått en ny kompis också! Husse släpade hem en inakordering för ett tag se´n. Helt plötsligt var det en tvåårig kille som stog där i trädgården. Sa att han skulle bo här ett tag,frågade om han fick leka med oss. Och det är klart att han fick,vi busade runt hela högen! Killen var ju snäll,och kände av läget med oss andra,tog hänsyn, Det kan ju inte vara så lätt för nå´n,att komma till ett nytt ställe där man inte känner nå´n.
Men nu har han bott in sig,minsann! Tar större och större plats,men vet också sin egen plats. Så jag antar att husse är nöjd,allt funkar,och även vi är glada över en ny lekkompis.
Nu får det vara bra,husse har lovat bengnag i trädgården och kommer jag inte nu,så får jag väl inget. Hoppas vi hörs snart igen,sköt om er!

Pussar! Lillan.

Måndagen den 11 november

Halloy!!!

Tazzie och Lillan här! Jag skriver med vänster tass och syrran ritar med höger(om hon nu kan hålla reda på det!)
Oj,vad det händer mycket hela tiden,när man är liten valpsing(säger husse iallafall och vi är böjda att hålla med) Det är ju full fart hela tiden,man hinner ju inte sova! Och när man väl gör det så visslar tokhusse mitt i natten kl.2 och vill att vi skall gå ut och kissa! E han knäpp,el? Men,visst,okey,det är ju för vårat bästa,säger han. Och vi skall inte gnälla,än så länge är det rätt skönt att få komma ut "mitt i" så att säga. För att inte tala om hur mysigt det är att springa in se´n och stjäla husses kudde innan han kommer. Bara kura ihop sig och låssas att man sover,då brukar husse vara mild och bara skjuta undan oss försiktigt och litegrann. Se´n studsar han ner under täcket och ligger och klappar på oss. Mysigt,va?

Nästan varje vecka åker vi också iväg till Billingen och går hundpromenad. Nå´n stor följer alltid med för att hålla koll på oss(fattar inte varför,men). Där uppe brukar samlas alla möjliga vovvar,stora,små,svarta,vita,gapiga,mopsiga,snälla. Trodde ju inte det fanns så många konstiga vovvar,vi fattade inget första gången. Men det gav sig,nu vet vi bättre och dom flesta är väldigt snälla. Härligt,roligt att vara på dessa promenader!
Måste ju berätta om helgen ockkkk(låt bli,Lillan,jag sköter högersidan!)också. Har varit en mycket rolig,lärorik och intressant helg. Man kan ju säga såhär: Aha,nu fattar vi varför husse rände runt med oss där hemma,lockade med godis,tafsade och ställde våra ben,lyfte huvudet,körde in näven i truten på oss plus all annan goja han hittade på. För vi har ju varit på utställning!!!! Våra första utställningar,Vara-Grästorp i lördags och Skövde i söndags. Det var ju skitroligt,så mycket att titta på,så många vovvar att hälsa på,alla mysiga dofter och allt godis! Och att bara ligga och mysa när man blev trött på alla intryck(och tro mig,det blev man)
Fast jag tror nog att husse var den som blev mest förvånad,han var stolt som en tupp över oss,vi skötte oss exemplariskt,sa han och dessutom ställde vi ut oss och sprang i ringen som vi inte gjort annat i hela vårat liv! Han var jätteglad,men vi sa det, att lite har ju du ändå gjort,på träningarna hemma,även om vi busat runt då. Och nu fick han se,vi kan ju sköta oss när det väl gäller,visst husse? Puss på dig med,va!
 Idag har det varit lite lugnare,husse körde ut oss i hundgårdarna i morse kl.5. Han var tvungen att åka till jobbet,fast han var ledig. Va visst en brandbil som skulle besiktigas på onsdag,han var tvingad att fixa färdigt den. Men okey,det gick hyfsat fort,vid 12 var han hemma igen och hade dessutom hunnit handla! Vi älskar att köra nosarna i alla kassar och gissa vad som ligger där,husse blir nästan galen på oss:ni kan packa upp själva,säger han,bara ni lägger det på rätt ställe! Fast då brukar vi gå åt sidan,bäst att husse får ordna det,vi har ju inte riktigt koll på var allt skall vara och jag är nästan säker på att det skulle bli bråk om korven och köttbullarna om vi skulle få packa upp själva. Men det är roligt att va med runt omkring hela tiden,även om husse blir "GALEN"!
Se´n gick vi skogspromenad som slutade med bad. Bad ja,det var ju också nå´t nytt,vi har ju aldrig badat i en sååå stor sjö. Lillan var tuff,hängde på dom stora och vips,plums,så försvann hon! Hela huvudet,allting,bara borta! Se´n dök hon upp,frustande och fräsande. Jag var lite försiktigare,såg ju hur det gick,man får inte va dum. Men härligt var det,kallt och svalt.det behövdes idag. Se´n blev vi helknäppa resten av vägen hem,busade,jagade varann,stojade och levde "halvt djävel" sa husse. Tänk vad ett bad kan göra,va! Hoppas vi skall bada snart igen,det va ju kul!
 Nu får ni må gott allihop,husse säger att vi skall stänga av maskinen nu och det är nog bra,vi är så tötta så. Dags att slappa(åtminstonde till 2 inatt,ni vet ju vad som händer då)

Kramisar!
Lillan och Tazzie
PS Glömde ju säga att Lillan blev BIG 2 i lördags och jag BIG 3 i söndags,det är väl värt att fira,va!
 

Söndagen 2012-01-22

Hej på er!

Idag trodde jag det var klippt,nu har husse fått totalsnurren! Är han helt koko,tänkte jag! Vi var övertygade allihop om att nu,nu blir det dårhuset för husse och inackordering på annan ort för oss! Det blev några minuter av total oro och undran för oss,innan vi förstog vad han sysslade med,galenpannan!
Vi tar det från början,det var ju trots allt rätt roligt,såhär i efterhand.
Vi var ute och lekte och busade,rullade oss och gjorde snöänglar i all jättefin snö som kommit under natten. Härligt,minst 15 cm.tjockt att rulla sig i,vi älskar snö! Tyvärr verkar inte husse lika förtjust,konstigt va?
Nåväl,bäst som vi rusar runt som mest och jagar varann,hör vi ett vrål från garaget. Ett motorvrål som vi känner igen. Gräsklipparen!? Det var i det ögonblicket vi alla tvärstannade och bara glodde på varann. Herregud,har det till slut gått så långt och slagit över på husse,inte har vi väl varit så djäkliga mot honom? Tror han det går att klippa gräs nu,tokskallen? Vi satt förstummade och tittade mot garaget och mycket riktigt,där kom husse gående bakom motormonstret. Fasiken,nu är det kört,alltså!
Men så såg vi ju,det var ingen gräsklippare,det var en snöklippare! Det blev en fin gång efter husse där han gick. En så´n maskin hade vi aldrig sett. Och vilken tur,då kanske inte husse var så stollig,inte mer än normalt i alla fall!
Han körde på och kom närmare och närmare och plötsligt började det spruta snö över oss! Vi skällde på husse och sprang undan,lite förvånade över att denna maskin inte släppte ut undertill,utan kastade ut genom ett rör uppåt. Långt kastade den också och tokhusse bara skrattade åt oss när vi fick all snö över oss. Ibland är han lite för retlig och busig,den där stollen! Fast efter en stund,när vi vant oss lite,skrattade vi med och tyckte till och med att det var rätt kul när det sprutade lite snö över oss. Snö är ju kul,nästan jämt!
Och det blev ju fint"skottat"när husse väl var färdig! Fast ibland när vi tittade på honom där han gick,verkade det nästan som snömaskinen tagit befälet över husse. Och lite stämde det nog. För när vi väl var färdiga och gick in tyckte nog jag i alla fall,att husse var lika genomsvettig som efter vanlig snöskottning. Men det kanske går bättre nästa gång. Antar att husse inte var så van,han lär väl sig.
I alla fall är vi alla glada att husse inte var tokig och behövde åka in på hispan. Tur det,jag kan inte ens tänka tanken på att bli inackorderad nå´n annan stans. Bäst att bo här med husse,vi kan ju faktiskt inte ha det bättre!
Nu skall jag springa och bråka med valpisarna,dom är jätteroliga nu,fast ibland kan dom bara bli för mycket och reta gallfeber på mig med! Växer som skam,gör dom också,på tisdag fyller dom 6 veckor. Vi hörs,har inte tid längre,dom drar mig i både svans och öron!

Kramisar!  Pyret

Söndagen 2011-12-11

Tjenare!

Bosse här,men det syns väl på bilden,hoppas jag.
Inte så ofta jag får en chans att skriva här,eftersom jag bor hos Emma och Daniel. Men nu blir det några rader,måste ju få berätta om i måndags.
Jo,i måndags tog matte Emma med mig i bilen och åkte in till staden. Vi skulle ögonlysas,berättade hon. Inte visste jag vad det betydde,men åka bil är alltid roligt,så jag skuttade glatt in.
Väl framme träffade vi på min första husse,skitroligt att se och pussa på honom,det blir ju inte för ofta! Men han skulle nödvändigtvis droppa nå´t i ögonen på mig. Världen blev något grumlig och dimmig. Jag fattade inget först men se´n förklarade husse varför man måste ha droppar och att jag skulle få mer om en stund. Okey,vad bra,då visste jag. Och vilken tur att du inte droppade i nosen på mig,nu kan jag ju ändå känna igen dig på lukten!
Se´n fick jag en godis och fick vänta i bilen,husse skulle in och kolla Kings ögon först. Skönt och veta att man inte var ensam om att "se dimmigt".
Efter en stund var King färdig och det blev äntligen min tur att följa med in.
Verkade va ett trevligt ställe,dom hade ett helt rum fullt med mat! Kan ni tänka er,ett helt rum,måste bo många vovvisar här,tänkte jag. Fast jag såg ingen provsmakningsskål,konstigt?
Gick vidare och passade på att hoppa upp på vågen,när vi gick förbi den. Gissa vad det blev?? Jo visst,55 KG,en mycket perfekt vikt för lilla mig,sa husse.
Se´n var det dags att gå in till tant doktorn. Hon var jättesnäll,pratade med mig och klappade,körde runt en konstig pryl på ryggen tills den sa PIP! Tyckte jag var toppensnygg,sa hon. Vet jag väl,svarade jag tillbaka.
Plötsligt släckte hon ljuset,det blev kolsvart ju! Va nu då,tänkte jag? Jaha,okey,vi skall leka mörkerleken,jag ser att du har tänt en liten konstig ficklampa! Men tji fick jag,tant doktorn skulle bara lysa in i mina ögon och kolla hur dom såg ut. Då fattade jag äntligen att det var detta som var ögonlysning!
Nåja,hon fick väl fortsätta sin lysning då,nå´n mörkerlek var det ju inte tal om,tydligen. Till slut var hon färdig och vi kunde tända i taket igen. Hon sa att jag hade jättefina ögon och var mycket nöjd,bra va! Jag fick godisar och kramar av husse som också var glad. Nu var vi färdiga,husse skulle bara betala. Och då,under tiden,hade dom tydligen fått fram den där provsmakningsskålen,den stog där på bänken,mycket lockande för lilla mig! Jag tittade det snällaste och finaste jag kunde på en sköterska,och tänk,hon smalt direkt,sa att jag var sååå FIN och gav mig godisar! Det gäller att veta hur man skall göra för att "tigga" på ett fint sätt,visst!
Se´n var det inte mycket mer kvar,husse skulle åka åt ett håll med Kingis och jag och matte skulle åka hemåt igen,jag en erfarenhet rikare. Fast när jag skulle hoppa in i bilen,hade husse ställt en låda där. Jag nosade och fattade direkt att det var en massa goa ben i! Härligt,lådan skulle åka med mig hem! Kanske,kanske,får man smaka när vi kommer hem,jag har ju varit så duktig hos tant doktorn,uppfört mig exemplariskt,visst matte? Snälla va?
Ja,det blir nog väl med det,bara vi kommer hem. Puss och kram på dig,husse,vi ses snart igen!

Myskramar till alla andra!

Bosse

Tisdagen 2011-10-18

Äntligen!!

Som jag har längtat se´n sist! Men nu är han fast "i mitt garn",pang bara,så satt han där! Vore väl tusan om det inte skulle bli små valpisar av detta,denna gången gjorde vi ALLT rätt!
Tänk,jag blev så glad när jag fick träffa min lilla Lufs igen,det kändes som jättelänge se´n sist. Jag kunde knappt stå still,hoppade och skuttade,gnällde och fånade mig. Och Lufsen blev lika glad,han! Härligt va?
Efter lite mysbus och lek försökte vi. Lillegubben var jätteduktig men lite för ivrig för att hålla sig kvar. Skällde lite på honom: Herregud gubbe,gör det ordentligt,håll inte på och strula! Och han är ju så mysig och försiktig,min lilla kille,så han nästan tog illa vid sig,när jag sa ifrån. Men inte är han värre karl än att han satsar igen. Jag stog still och se,då gick det perfekt(med lite hjälp från våra hussar och mattar). Lufsen var så duktig,vi fick en jättetrevlig mysstund! Det var väl bara jag som blev lite för exalterad,och försökte bita honom i örat,stackarn!
I alla fall var vi mycket nöjda och glada. Inget större problem när husse drog iväg mot bilen med mig,men han hade ju lovat att vi skulle få träffas på söndag också.
Gnydde lite ut genom bilrutan när min fina kille kom fram. Jag ville ut och umgås igen,och det ville tydligen han med. Men tyvärr satte hussar och mattar stopp för det. Får hålla mig till söndag,då ni! Då skall inte Lufsis få det lätt,skall pussa ihjäl honom!
Och tilläggas kan att söndagen blev precis så perfekt som man kan förvänta sig,alldeles underbar!!
Nu får ni hålla alla tummar ni har,för mig och Lufsekillen. Vi hörs va?

Kramisar från Maija (ja,ja,husse,jag skriver att du hälsar också! Är du nöjd då?)

Tisdagen 2011-09-04

Mors på er!

I helgen var vi på leonbergerträff med husse,lilla Pyret,Elsa och jag. Vi var i Göteborg,el.rättare sagt,V.Frölunda.
Resan dit gick bra,men jag undrade nog lite om husse skulle hitta rätt,han kan ju va rätt velig ibland,när han inte riktigt vet vart han ska.
Mycket riktigt,han velade till det med en gång. Fast efter lite snurr i centrum(vad han nu skulle där och göra)kom vi i alla fall fram till Frölunda. Men då började den riktiga snurren,herregud alltså! Husse skylde på dålig skyltning och allt möjligt annat medans han for in och ut bland bilar och filer,runt i rondeller,fram och tillbaka i korsningar,allt i ett Göteborgstempo utan dess like. Vi for som små vantar i bak och kände oss snart lika helsnurriga,vi med. Till slut var vi tvugna att säga ifrån: Vad gör du,husse,skrek vi.Sluta nu,stanna och låt oss komma ut nå´ngång,vi har åkt tillräckligt! E vi aldrig framme snart?Och var är alla kompisar du sa vi skulle träffa? Förresten är vi törstiga och jag måste kissa!
Kanske hjälpte det att "plåga" husse lite,för vips bara,kom Maria och Stefan upp framför oss. Bara för husse att haka på. Och det var ju bara 3 min.resa kvar,se´n var vi framme.
Härligt,hopp ur bilen,och där stog ju alla kompisar med viftande svansar! Vad roligt att se dom! Lilla Kaijsa gjorde som vanligt,tokfian,kastade sig in i högen av oss för hälsning,hon var lika glad och snurrig som vanligt! Se´n presenterade hon oss för en stor,svart,lurvig killkompis hon tagit med sig. Det var INTE en leonberger,men han var snäll ändå. Tyckte husse sa New foundland,men då hade han fel för Kaijsa sa att han hette Eddie och skulle gå med oss på promenaden.
Och när alla äntligen var inräknade,satte vi av. Jag och Pyret gick med husse och Elsa "lånades" ut till en liten duktig tös som hette Matilda och var systerdotter till Maria. Hon ville ju också ha en vovve att hålla i,vilket man kan förstå. Vill inte alla mäniskor det?
Det blev en jätteskön promenix,i skog,runt sjöar,över berg och längs stigar. Många nya dofter att ta in. Och andra folk,både med och utan vovvar,mötte vi. Flera ville stanna och prata och fråga om oss. Kul att va populär,va? Fast se´n fanns det även tokiga joggare också,som verkade tro att det bara var deras stig. Tjuriga och utan visad hänsyn,kastade dom sig förbi oss,lite muttrande. Sicka folk,va?
Nå,promenaden tog nog 2-2,5 timmar,se´n var vi tillbaka vid bilarna. Det blev vatten till oss och fika för hussar och mattar. Nåja,vi fick smaka kakor,vi med,så klart. Fattas bara annat när man vallat runt en husse i skogen!
Efter fika,prat och lite fotograferande bar det av hemåt igen. Husse hittade ut direkt,körde inte fel en enda gång,ibland har han tur!
Vi var trötta och sov hela vägen hem. Men det är skitkul att komma hem igen,till dom andra,till maten och det invanda. Borta bra,säger dom ju. Och resten av kvällen förflöt lugnt,utom att husse stack iväg på en långpromenad med dom andra som varit hemma. Men det är ju inte mer än rättvist,vi passade på att vila under tiden.
Nu får ni må så gott allihopa,hörs snart hoppas jag!

Kramisar! Lisa.

Tisdagen 2011-08-30

Hej husse!

Nu har vi varit runt på utställning tre helger i rad,kan vi inte vila lite nu? Fattar inte du att vi är vackra så det duger ändå! Okey,vet ju att du har lite svårt att ta det lugnt,men vi behöver hinna med här hemma också,och du behöver vila lite,det sa ju Kaijsa med. Förresten,har du fullkomligt glömt bort hur dammsugar´n ser ut,det är den där oranga saken som står i ena hörnet i valpisrummet,vet du! Skall vi behöva få dammallergi allihopa,va? Och vi har ju haft så roligt och varit jätteduktiga varje gång,du har sagt det,pussat på oss,kramat oss,gett oss massor av belöningsgodis! Nu tycker jag att vi tar det lugnt i helgen,visst? Nähä?? Vadå?? Träff i Göteborg med spårträning! Du är ju inte klok,husse,släng dig i sjön va,jag blir hemma i alla fall! Åk du,men ta med dig Nalle och Maija,dom blir nog skitglada! Själv skall jag ha sovmorgon två da´r i rad,tack! Förresten är det deras tur att åka ut på nå´t kul,visst va?
Glöm nu inte att kolla dag,tid och plats,annars åker du väl till Gällivare i stället för Göteborg,knashusse! Tror du har alldeles för mycket som rör i skallen på dig hela tiden!
Men visst var det kul att vi hittade så mycket svamp i lördags! På båda promenaderna och utan att gå vilse!? Hoppas nu att all svamp kommer oss till godo också,gärna på en varm macka,tack! Det är alltid gott  under vinterhalvåret. Ja,jag vet,vi brukar ju alltid få smaka. Bara säger det,så du inte glömmer av och stoppar allt i egen trut. Dessutom har vi ju varit delaktiga i svampletandet,sprungit över stock och sten,tagit oss igenom snår och eländiga kärr,peppat dig när du velat bort dig totalt i skogen och inte vetat vilket håll vi skall gå för att komma rätt. Kommer minsann ihåg dom gånger vi gått jättelångt,kommit ut helfel och haft en hel mil till att gå för att komma hem! Då var vi trötta,visst va? Varmt var det dessutom. Trodde aldrig vi skulle komma fram till sjön och det underbara bad som hägrade. Men då peppade du oss! Så visst är vi väl värda lite svampmacka,va!
Vad sa du?Stänga av datoren,varför det? Jaha,din mat är klar,vad skall du äta? Korvar och makaroner,wow,då kommer jag bums! Älskar korvar och makaroner!

Hej svejs allihopa,måste gå nu!

Elsa

Onsdagen 2011-07-27

Va, är du inte klok??

Det kan du glömma,husse! Aldrig att jag hoppar in i den där! Du är ju från vettet,det finns ju inte en´s tak på eländet! Nåja,den ÄR vacker,men det hjälps inte,jag stannar här!
Hej,vad gör du,putts inte i baken! Kan gå själv,du verkar ju inte ge dig! Men det säger jag dig bara,slutar detta i katastrof får du skylla dig själv. Kom ihåg att jag varnat dig!
Okey,nu sitter jag här bredvid dig,hålla tassen,har aldrig åkt bil utan tak ju! Vad är det som vrålar? Jaså,motorn,den hörs ju så mycket. Hjälp,nu rör vi oss,inte släppa tassen,husse! Jaja,lugna dig,jag försöker ju sitta still,spelar ingen roll att du säger att alla dom andra är vana att åka cabbe,JAG är INTE van!
Men oj,vad man såg bra! Och alla dofter se´n! Titta husse,kossorna och alla kalvsingarna,tror du dom blir avundsjuka på mig nu?
Ha,verkar ju riktigt mysigt,det här! Vinden bara blåser genom all päls,härligt! Fast lite svårt att sitta still,det finns ju plötsligt så mycket att titta på åt alla håll. Vafför har vi inte gjort detta förut,husse? Släpp tassen,för tusan,jag är väl inget litet våp,eller? Och höj stereon,detta kan ju bara bli bättre,vad mysigt vi har det! Visst? Och du kan sluta flina nu,jag visste ju inte bättre förut,dumhusse!
Men herregud,inte stanna än,vi har ju knapptbörjat! Jaså,skall vi in till tant doktorn och ta en spruta. Okey,bara du lovar att vi åker lite till se´n,INTE raka vägen hem! Bra,då kommer jag,så får tant doktorn spruta lite vaccination i mig.
Härligt,ute i det fria igen,gick ju bra,kändes inget. Kissa? Vadå kissa? Kan jag göra en annan gång,kom igen nu,husse,så tar vi ett strög! Nej förresten,vi tar tre strög minst,alla verkar ju tycka det är så kul att titta på mig när jag sitter så fint bredvid dig. Kolla husse,hela uteserveringen tittar och ler åt mig! Det gör dom rätt i,för jag är jättesöt!
Är vi på hemväg nu,tycker det verkar så,känner igen groparna i vägen. Synd,det var jätteroligt,det här. Men kanske bra ändå,känner att jag fått så många nya intryck att jag nog inte klarar mer. Men när vi är hemma igen,då skall jag jaga skiten ur dom andra och retas och berätta hur roligt vi haft! Känner att jag har massor av spring i benen innan jag kan komma till ro. Bra va,husse?
Puss på dig,låt oss snart göra om detta!

Pyret

Lördagen 2011-07-16

Hej i stugan!

Jag är lite lessen! Det "bidde" ingenting! Inte en´s en liten tummetott!
Jag "gick tom" säger husse. Och visst har han rätt,men trist är det för jag var så beredd och fullkomligt på det klara med hur jag skulle tackla allt,föda upp dom,lära dom det och det,visa dom allt jag kan,mm. Och jag längtade så efter mina små. Så blev det inget,snacka om bubbla som sprack! Jag blev lika besviken som husse! Men husse säger att jag inte skall vara lessen,ta det med jämnmod,säger han,nästa gång försöker vi igen. Och gissa vem som står och hoppar jämfota då??? Jo,jag,naturligtvis,hoppas jag börjar löpa i mor´n redan. Fast så fort går det väl inte,förstås.
Det är ju tusan! Här har man gått och hittat sig en underbar och mysig liten hane som gör allt för en,så går det åt skogen,skit va? Hoppas nu bara han väntar på mig tills det är dags igen,jag lovar,jag skall pussa ihjäl honom så fort jag ser han! Och jag skall bli en underbar mamma till hans små!

För övrigt här hemma har husse varit alldeles för snål med datortid för våran del. Gå ut och lek,säger han,vädret är toppen! Och han har massor att göra ute så det blir inte mycket innetid,trodde knappt jag skulle komma till nu heller,men det gick med mycket fjäsk och påpekande om att det behövde städas inne. Husse föll till föga,knäppte på maskinen åt mig och greppade själv tag i dammsugaren. Bra va? Ibland går det att lura honom,haha!
Dagarna nu när husse har semester är annars fyllda av allt möjligt. Det är långa promenader,spår,vovveträffar,lek,bad,bengnagning,sena kvällar,träffar med folk,resor än hit än dit. Plus en massa bus hemma i trädgården när husse snickrar,pysslar och donar! Vi är faktiskt så trötta att dom "vanliga,normala" promenaderna nu för tiden är för långa! Fast det skiter ju husse i,Kom nu,tjoar han,ni kan väl inte vara trötta än! Så skall han ju in överallt i skogen för att leta svamp. Jo,visst,det är gott,men är det värt det? Ibland undrar jag och tycker nog vi kan gå till vårat badställe med en gång,inte dra ut på det så förbaskat! Fast vi är nog mest lyckliga över att husse är hemma,det blir mycket mysigare när vi kan vara tillsammans hela tiden!
Nu måste jag stänga av apparaten,säger husse. Hoppas han öppnar den snart igen,dom andra hade också mycket att säga och dom blev jätteavundsjuka när jag fick sätta mig här.

Må undrbart,hörs igen snart!
Pussisar! Maija.

Lördagen 2011-05-21

Ha ha ha!!!

I dag såg husse ut som en stor,pälsig leonberger! Och så löjlig han såg ut när han försökte få bort all päls sen då! Ojade sig,vred sig och borstade på sig själv,vi fick oss en glad stund! Men det var vi värda som hade stått ut med pälsvården. För det var ju därför husse såg ut som en leonberger,han hade ju borstat alla oss. Det tog sin tid och inte är det jätteroligt men det känns ändå väldigt skönt efteråt när pälsen är ordentligt genomkammad. Fast det behöver man ju inte tala om för husse.
För övrigt har vi haft en underbar dag med bad,lek,bengnag och promenader. Och igår fick jag och Louise följa med till sta´n,det är roligt! Finns så mycket nytt att lukta på och att titta på,sån´t som inte finns här hemma.
Nu skall vi snart gå och sova,husse skall på MH i morgon med Lisa och Bosse och jag känner mig rätt trött efter dagen. Ha det bra allihopa!

Kramisar! Nalle

Torsdagen 2011-05-12

Jag är kär!
Fast husse är taskig,han retas! "Maija har en kille,Maija är kär"retas han med jämna mellanrum.
Fast det är ju sant,jag har ju träffat en jättemysig kille,skitsnygg,snäll och gullig! Lite busig emellanåt,men ack,så underbar! Och han tycker jättemycket om mig också!
Så husse får väl retas då,vet ju att han egentligen är jätteglad för min skull.
Min kille heter i alla fall LUFSEN och är en mörk,stor och vacker hane på 3,5 år. Vi har träffats några gånger nu,och nästan från första stund kände jag att det vore härligt att få små valpisar med honom. Och kan ni tänka er,han var inne på precis samma linje! Sicken tur va? Träffa på en kille som känner och tänker samma som jag och som dessutom är både snygg och hänsynsfull! Det hör man ju jämt,menar jag: Akta dig för pojkar,dom har bara EN sak i skallen. Så råkar lilla jag ha så´n tur,härligt!
Vi bestämde i alla fall att vi skulle försöka oss på att fixa till lite småttingar,Lufsen och jag. Och det gick ju bra,Lufsen var så pussig och nosig och försiktig! Och till slut var det grejat. Kul,nu har man kommit upp ett snäpp i hierarkin,blivit mogen kvinna,det ni!
Och nu är det bara att vänta. Känns ju som en evighet tills det är dags. Men jag lovar att återkomma med resultatet av detta lilla frieri,när tiden är mogen.
Puss på er!
Maija.

Söndagen 2011-04-24

Äntligen!!!

Ja,jag vet,ursäkta,sent inlägg men stresshusse har ju vägrat slå på apparaten för mig, "så mycket annat att göra", "ut och lek med er", gå och gnag ben"! Alla möjliga ursäkter,sicken husse,va? Jag som brinner av iver att få berätta om storsta´n! Stackars,stackars mig!
Men nu,nu var husse tydligen trött på mitt tjat(det lönar sig,vet ni) och slog på datorn.
Vi har varit i den jättestora staden Göteborg,jag och Lisa.
När vi vaknade kände vi på oss med en gång att det var nå´t "åka bort" på gång. Husse tror han kan dölja så´nt,men vi genomskådar honom direkt. Se´n hängde vi honom i kjolarna så han nästan blev galen! Men vi vill ju åka med allihop,ändå går ju inte det,vi vet! Och husse försöker vara rättvis och växla mellan oss så gott det går. Fast man blir ju så glad när det är nå´t på gång,det hjälpte ju inte att han sa till oss att gå och leka,hitta på nå´t annat,inte fjanta efter honom!
Till slut var det i alla fall dags att gå in i hundgården,men HURRA! Jag slapp,jag fick följa med,det var min tur,yippey!!!
Även Lisa blev utvald och vi var störtglada och studsade iväg till bilen som små kängurur! "Husse,kom nu då,skynda dig,skall vi behöva hämta dig,sölis! Här är bilen,sätt fart"
Äntligen på väg,vi visste ju inte riktigt vad som skulle hända,fast husse berättat. Och jag hade ju aldrig trott att det var så stort,Göteborg,när vi väl kom fram. Konstiga lukter,tåg mitt i gatan,massor med folk och ljud! Men både jag och Lisa blev genast piggare när vi såg en massa andra lika som vi.Det hade han inte sagt,husse,att det skulle komma kompisar,och vad många se´n,28 st.blev det när jag räknade. Häftigt!
Och lilla Kaijsa kom,vad kul att träffa henne igen,Lisa blev också störtglad!
Kaijsa hade växt och var allt lite blyg först(inte konstigt alls) men efter några pussar från Lisa blev hon strax sprallig och busig!
Kaijsas pappa Malte var också på plats och så även mysiga Våfflan. Husse var tokglad över att se dom! Se´n började vi knalla genom sta´n,ett ordentligt följe,lite stimmiga i början men det gick över. Men OJ,vad mycket det var att titta och hålla reda på! Massor av saker som i alla fall Lisa och jag inte var vana vid. T.ex. kom vi fram till nå´n konstig damm som sprutade vatten i mitten. Högt upp i luften sprutade det,sån´t har vi inte i sjön hemma??? Och vi som älskar vatten och normalt dyker ner i spa´t,vi vågade knappt gå fram. Och fastän det var så varmt fick jag bara i mig 2 klunkar vatten. Flera andra kompisar gick omkring och plaskade,en del la sig till och med för att svalka magen. Dom var nog vana vid konstiga dammar,själv kände jag bara just då hur mycket jag saknade den härliga sjön hemma och ån där man kan ligga och simma mot strömmen i flera minuter. Fast husse försökte locka ville vi inte riktigt gå i denna konstiga sjö. Så vi traskade vidare. Men många stopp blev det,folk skulle fråga och undra,klappa och mysa med oss. Ta kort och greja,himla trevligt att bli så uppmärksammad!
In på Femman kom vi,åkte lite hiss,tog jättefina gruppbilder. Fast det var fasligt varmt därinne och trångt,skönt när vi kom ut igen.
Nu började vi tackla av lite,varma var vi,alla intryck hade gjort sitt. Många av dom andra såg rätt slaka ut också. Det bestämdes att vi skulle knalla tillbaka till parken med den "konstiga spruten"(fontän sa visst husse att jag skulle lära mig att det hette)men först skulle det ta´s lite mer gruppbilder. Denna gången på en trappa under en stor häst. Så vi försökte få plats allihop,säga"omelett"och flina glatt! Blev riktigt fina bilder och apropå det så finns det lite mer bilder på detta spektakel i fotogalleriet om ni går in där och tittar. Hoppas husse hinner hjälpa mig att fixa in dom,annars biter jag honom i benet!
Äntligen tillbaka i parken,vi satte oss med alla dom andra i skuggan,husse köpte en stor mjukisglass och vi fick slicka jättemycket! Fast stackars Lisa var så mätt på allt nytt att hon knappt ville slicka alls. Det gjorde ju inget,jag tog hennes slickar med!Kallt och gott! Se´n vilade vi en liten stund men´s husse snattrade med alla andra.
Man får ju till sist ändå säga,att fast det var skitkul och intressant,så var det skönt att skutta in i den välbekanta bilen för hemresa igen. Vi var snortrötta av alla nya intryck. Fast när vi kom hem,då ni! Då blev det fart och spring,skuttande och jagande! Och dom andra var så nyfikna och ville höra om och om igen vad vi varit med om.
I mor´n skall vi gå till ån och simma,har husse lovat. Jag skall bada och simma skitlänge,kanske aldrig kommer upp mer. Skall bli väldigt skönt i alla fall! Och kanske vågar jag bada i "sprutdammen"nästa gång!

Storkramar från Elsa

Söndagen 2011-04-10

Voffsan!

Måste ju bara få berätta om denna mysiga helg,den första på länge med toppenväder!
Både husse och solen sken ikapp,och vi med,förresten. Sicket väder,vi har varit ute nästan varje minut. På långa promenader först på förmiddagen,med spring i skogen,bad och simning. Härligt att kunna bada igen efter islossningen. Denna helgen har vi knallat ner till ån som är jättebred och strid just nu,med massor av vatten. Lilla dotter Lisa blev så glad första da´n,när hon såg allt vatten,att hon dök i! Plupp bara,så försvann hela hon! Kom upp igen ett par meter bort och simmade glatt vidare! Sicken tokfia,va?
Vi andra dök inte utan kastade oss lite mer värdigt i. Och OJ,så skönt att simma igen,få bort all leran mellan tåsingarna och blöta upp pälsen. Åt ena hållet fick vi ta i när vi simmade,det var lite strömt. Husse skrek att det var jättenyttigt,ta i bara! Ska han säga,han kunde väl studsat i själv då! Andra hållet var bättre,då kunde man lägga sig på rygg,sprattla med fossingarna och bara flyta med. Toppenskönt var det i alla fall och när jag kom upp såg jag allt till att torra husse fick sin beskärda del av vatten,han med. Ett redigt skak bara så blev han också jätteblöt. Ha ha,där fick han! Dom andra hjälpte mig också,han fick hoppa undan flera gånger. Jag sa ju att han lika gärna kunde hoppat i ,fegisen.
Tänk vad mycket spring i benen man får efter bad också,vi for fram som små raketer efteråt. En stund alltså,se´n fick husse sätta på snöre. Han blir galen på oss,påstår han,och kanske kan man förstå det. För det är gräsligt mycket rådjur i skogarna nu. Och husse är inte lika förtjust som vi,när vi sätter efter dom.
Väl hemma blev det välbehövlig vila innan vi fick mat. Se´n ut i trädgården och en massa goda ben att ligga och frossa i! Husse kämpade vidare med sitt nät runt hela trädgården,snart är allt inhägnat. Han påstår att det är för att han skall våga vända ryggen åt oss,utan att vi hittar på dumheter. Fattar inte vad han menar med det,vi gör väl aldrig dumheter?
Passade på att busa av oss ordentligt med varandra också,det är ju så skönt när man kan rulla runt i gräset och brottas,springa och jagas el.bara vara! Och Pyret visade minsann att hon kunde gräva ett jättehål i gräsmattan. Inte illa,va? Hon sken stolt ända tills hon såg husse min. Aj då,vad är det nu,varför är du inte glad,husse,tänkte hon när hon lommade iväg för att försöka blidka honom med lite pussar. Och visst,husse föll direkt,fast han sa ändå till att man inte ska gräva hål överallt i gräsmattan. Pyret la huvudet på sne och undrade:Varför då,det är ju roligt,du vill väl att vi skall ha roligt,husse? Visst vill du,va? Stackars husse muttrade lite innan han kramade om oss och fortsatte med sitt.
När väl kvällen började bli sen och husse tydligen var hungrig,var det rätt skönt att gå in och vila,slappa under soffbordet och i soffan,få en smakbit av husses mat och så´nt. Vi var jättetrötta,fast så´nt vill man ju helst inte tänka på när dagar,kvällar och helger är så sköna,eller hur?

Vårkramar från Louise.

Lördagen 2011-02-26

Hej!
Idag mår jag finfint,hurra! Varför jag säger det är för att jag varit lite sjuk(husse har väl smittat mig förstås).
Nej,jag kan väl inte skylla på honom,det var nog nå´t annat,men när husse kom hem igår orkade jag inte en´s visa hur glad jag blev. Alla dom andra skuttade,hoppade och gapade om vartannat och jag kunde bara stå där i ett hörn. Skakade lite i benen gjorde jag,kände mig jättekonstig,spytt galla hade jag nog gjort,sa husse,för det var alldeles grönt på dom två fläckarna. Och husse blev förstås orolig,gick igenom hela mig,tittade,kände och grejade. Han visste ju inte alls var det var med mig. Och jag mådde tjyvtjockt,ville bara gå in och lägga mig. Så det gjorde jag,har ju hört att det är bäst att sova bort "skiten" man har i kroppen.
Husse kom med mat,sicken stolle,va? Det vet han väl att man inte vill äta när man är sjuk! Och han försökte med en godisbit,vill inte,sa jag och knep igen. Däremot var det gott med vatten och att husse kelade och pysslade om mig lite extra,man behöver ju det när man är sjuk,visst va? Se´n lät han mig vila i lugn och ro några timmar. Vi försökte med en liten promenad senare på kvällen och det gick väl hyfsat fast jag var inte alls på humör,orkade egentligen inte gå något längre,ni vet nog själva hur det är när man mår pyton.
Kvällen förflöt lugnt,husse höll koll på mig och vi var ute och kissade sista gången runt 12-draget. När vi kom in igen gick jag och la mig nästan på husses kudde(åja,han fick plats ändå,så stor är han inte) och rörde mig inte ur fläcken på hela natten. Och när morgonen kom kändes allt lite lättare,även om det inte var helt okey. Men upp kom vi,ut på en lång promenad gick också bättre idag,var bara lite trött. Och maten smakade förträffligt när den se´n serverades! Underbart,det var nog bara nå´n konstig grej jag dragit på mig el.också hade jag väl pillat i mig nå´t dumt ute,kan inte veta så noga.
Och lilla husse är så glad för att jag är som vanligt igen. Så nu skall vi tro att det dröjer länge innan man blir sjuk igen,det är inget roligt.
Pussar på er!
Nalle

Fredagen 2011-03-18

Hej hopp!

Och hallå,va! I morse när vi slog upp dörren,kvart i fem,hade det snöat minst 20 cm. Underbart,bara att kasta sig ut,rulla runt,gräva ner sig,busa! Husse var skitsur,gnällde om att"det var ju så fint,nästan snöfritt,våren på gång". Äsch,inget att sura för,snö är roligt,ju! Fast han fortsatte med sitt muttrande,undrade om han en´s skulle komma ut med bilen för att åka till jobbet. Vadå,han kunde väl varit hemma med oss,gjort snöänglar i snön eller nå´t annat kul. Fast han vågar inte göra snöänglar,tror jag,för då kommer det sex vinterglada leonberger och anfaller honom i pur glädjeyra! Kanske räcker med anfallet varje morgon när klockan ringer,vi vill ju inte att han skall försova sig,eller hur! Och jag kan lova,det gör han inte! Dessutom är han vältvättad när han väl får fötterna över sängkanten. Det kallar jag "att ta hand om sin husse",visst?
Nå,det blev som vanligt,husse lyckades "ta sig ut"till jobbet,men som tur var så var det ju fredag,då kommer han alltid hem lite tidigare,så ock idag,ändå hade han hunnit handla en hel del. Han hade köpt en massa nät till trädgården,en dränkbar pump,som hade pajat,lite VVS grejor till vattnet i källaren. Hoppas det blir bra nu,han har lurat länge på det.
När vi väl hade packat upp allting och vi fått mat,gick vi och vilade en stund,husse var nog trött. Se´n,när vi piggnat till igen gick vi ut till frysen i förrådet och det vet väl alla vad som förvaras där! BEN,MASSOR AV BEN! Och det var precis det husse skulle hämta,härligt!
Men`s vi låg och gnagde ben gjorde husse en stroganoff till sig,men jag var inte så orolig,vi får alltid smaka se´n.
Nu är vi mätta och trötta,husse har satt på mysig musik,vi ligger och vilar och har det bra,väntar på att husse skall sätta sig för att äta,då får vi nog en liten bit stroganoff!

Sköt om er,må gott,ha en fin helg!
Kramisar från Lisa,alla andra hälsar!

Måndagen 2011-02-21

Ha,Hurra,Säg Grattis! Yippey och Yabbadabbadoo,störtroligt,idag ropade husse på mig,äntligen skulle jag få trycka på alla roliga knappar på datorn!
I helgen var jag och Lisa med husse på utställning. Ja,det var inte husse som skulle ställas ut,det var vi,alltså!
Det var i Örebro,en inofficiell utställning. Mest som träning för Lisa,hon behöver fortfarande övervinna lite "spökrädsla" som hon la sig till med i 9-mån.åldern. Jag följer med som moraliskt stöd och för att visa hur man gör. Fast jag tycker hon borde fattat det nu,så många gånger som jag visat hur det går till och hur hon skall göra(fjantlisa).
Kanske har hon begripit nå´t,för hon skötte sig finfint,förutom att hon var lite loj i springet. Men utanför ringen skulle ni sett! Då passade det minsann att krumbukta sig,hoppa,skutta,bete sig! Bara för att det var en massa mysiga hanar där att busa med! Sicken knäppfia,tänk om hon kunde vara lika alert i ringen. Men jag skall inte skälla,det gick bra för henne och mig med,faktiskt,även om konkurensen inte var särskilt stor.
Förresten var jag på utställning förra helgen med. Jag och Elsa var på Leonbergerspecial i Motala. Det var riktigt roligt,men lite långdraget på slutet,tog en himla tid innan det var Elsa´s tur i öppenklassen(och då hade dom mage att ta lunchpaus plus ha en lottdragning med vinst varje lott). Se´n var det ju så många i den klassen också att det med drog ut på tiden.
Men det gick så bra för både Elsa och mig,husse var stolt och nöjd! Och vi slapp frysa,som man brukar göra i ridhus. Detta var uppvärmt,husse kunde t.o.m ta av sig jackan.
Och, kan ni tänka er,jag fick träffa min pappa!!! Det var så kul,husse har ju berättat så mycket om honom och visat bilder,men nu fick jag hälsa,prata och pussa på honom i verkligheten,jag var överlycklig!! Han var så stor och fin och jag hoppas verkligen att vi kan ses snart igen!
Förutom honom var det ju många andra vi hälsade på,jag fattar bara inte att husse inte kan släppa mig,jag kan ju springa runt själv och hälsa,så kan han stå och prata med sina vänner. Men se det gick inte,vi skulle vara vid hans sida,sa han. Och det fick väl gå,vi hade kul ändå!
Vi var väl färdiga runt 2-snåret och skulle packa in oss för att fara hemåt igen. Rätt så skönt att skutta in i bilen igen och veta att man är på gång hemåt,till dom andra,lite mat och slappande i soffan.
Men tror ni inte att husse skulle klanta till det,det sista han gjorde? Jo,visst! Köra ut från parkeringen och braka in i en annan bils kofångare! Pang och duns,sa det,och vi som nästan redan somnat därbak! Naturligtvis flög vi upp,jag tittade på Elsa och sa: Vad i hela friden gör tokhusse nu??? Se´n såg vi ju! Och då tyckte vi faktiskt synd om husse,det var ju inte hans fel att den dumma solen slog honom rakt i nyllet när han körde ut från parkeringsrutan!! Tur att vi inte hade nå´n direkt fart,skador blev det ju,men inte så stora. Husse fick i alla fall fatt på ägaren till bilen och allt löstes. Men otur var det! Och stackars husse satt och gnällde på sig själv under hemresan,hur klantig han var mm. Fast han fick en jättepuss av mig senare och då sken han upp som en sol igen! Tänk,vad en liten Pyret kan hjälpa och trösta,bra va?!
Nu säger husse att det är nog med bankandet på knapparna,så jag får lägga ner. Vi hörs igen,snart,hoppas jag,det var ju roligt,det här!
Jellonkramar från Pyret! Alla andra hälsar också.

Fredagen 2011-02-18

Hej på er alla!
Måste ju bara få berätta,blev så snuskigt glad idag! Min "gamla" husse kom och hälsade på mig! Det gör han i och för sig rätt så ofta,fast idag hade han tid att pyssla om mig ordentligt,dricka kaffe och äta semla(jag fick slicka lite grädde!)
Fast först måste jag ju få säga att han skall köra lite lugnt när han kör in på gården här,han kör ju nästan på mig,klantskallen! Han vet ju att jag blir så förtvivlat glad när jag märker att det är hans bil som kommer,jag rusar ju fram ur buskarna! Fast kanske jag skall tala lite tyst om det,jag är ju både högt och lågt,jag med. Okey,vi är väl lika tokiga båda två då!
Nå,i vilket fall som helst,vi fick en toppenstund,han tog nya kort på mig,sa att jag var så vacker sååå! Se´n klippte han alla mina tassar,fyra tror jag det var,och se´n alla klosingar. Då blev jag ännu vackrare! Och vi gosade och myste,han sörplade sitt kaffe,pratade med mig och husse Janne,busade,kliade öron,kelade lite till.
Det är skitkul när han kommer och hälsar på,fast jag inte kan ha det bättre än jag har nu. Med hästar,mysig husse och dotter,ute på landet,fritt och fint! Helt underbart,t.o.m en leonbergerflicka 500 m.bort att leka med(vi är bästa kompisar)
Och jag är jätteduktig,säger mina hussar,rymmer aldrig,fast lilla flickan löper emellanåt,håller mina gränser och sköter mig exemplariskt. Det ni!! Det kan man vara stolt över,tycker jag(och det är jag!)
Gamla husse sa att vi borde åka på utställning snart och det tyckte jag med,det är ju roligt! Se´n hade han med massor av hälsningar från,inte minst Elsa,utan flera av mina andra barn också! Det var mysigt att höra!
Dom nya bilderna husse tog skall finnas inlagda i min "ruta" om husse nu hunnit fixa det. Annars lär dom väl bli det inom kort,han lovade och jag vet att han håller sina löften. Titta där!
Många stora,starka kramar från mig!
King

Fredagen 2011-02-11

Hej på er alla!
Det är Alf som skriver,fick låna datorn en stund,var ju bara tvungen att lämna ett litet tassavtryck! Det är jag som flyttade till Göteborg,det kommer ni väl ihåg,va?
Är på resande tass med husse Daniel och matte Ida. Vi skall ända till Jönköping har dom berättat för mig. Inte vet jag var det är men det blir nog en lång resa,verkar det som. Skall stanna där över helgen,säger dom. Är lite nervis,är ju inte så van att vara borta ännu.
Men så klart måste vi ju stanna till halvvägs hos min uppfödarhusse och hälsa på,känns som jättelänge se´n jag såg honom,tror ni han kommer ihåg mig? Klart han gjorde! Det var mest jag som var lite blyg i början,men det gick snabbt över. Hälsade på alla andra vovvarna och fick lite morr först,men se´n blev det mest pussar!
Se´n,när vi gick in höll jag på att smälla av alltså!! Vilket himmelrike!!! Färska köttben över hela golvet! Jag började störtdregla,tittade på dom andra vovvarna och fick klartecken. Ha,jag får smaka,dom delar med sig,underbart!
Men gud vad svårt! Visste ju knappt vilket ben jag skulle välja,lika bra att testa alla,tänkte jag och for runt.
Emellan tuggorna tjatade jag på min husse,han måste ju begripa att vi skall ha såhär hemma! Hotade lite med att jag skulle stanna kvar här under helgen annars,dom kunde ju alltid plocka upp mig på hemvägen.
Se´n skulle ju min gamla husse hålla mig,lyfta mig,ta kort och kramas. Hade väl inte jag tid med. Släpp ner mig,skrek jag,vill till benen!
Nå,tiden går fort,det var dags att fara vidare. Jag har fått en jättefin,säker och mysig bur bak i bilen. Där trivs jag,tycker om att åka bil,man vilar så skönt då. Och när jag hoppade in,höll ögonen på att trilla ur skallen på mig! En hel låda med massor av ben bredvid min bur!!! Underbart,husse lyssnade på mitt tjat! Men på fel sida om min bur ju! Jag pekade,skrek och fäktade och till slut förstog husse och gav mig ett ben i alla fall att ha hos mig. Fick väl nöja mig med ett då,tills vidare. Huvudsaken var att benen var i samma bil som jag.Tror jag somnade en stund till och med,det tog väl på krafterna att hälsa på gammelhusse och alla vovvisar,kan jag tänka.
Nu får ni alla må gott,det finns nog lite mer bilder på mig i fotogalleriet,om gammelhusse får "tummen ur" och lägger in dom.
Puss på er!!!
Alf

Söndag 2011-02-06

NEJ,lilla husse,inga dumheter nu,inte DET,det vill jag inte,nu skall vi vara snälla! Tänk på hur roligt vi haft idag,inte skall vi avsluta på detta sättet,va? Hämta ett ben istället så kan vi mysgnaga och dela på det! Jaså,inte det. Men vi kan gå in i soffan och bara slappa en stund då? Du kan få ligga bredvid mig! Nähä,inte det heller! Herregud,vad du skall vara omöjlig idag,krångelpelle!
Okey,vad har du att erbjuda OM,alltså OM jag bestämmer mig för att följa med? Vad hörde jag,kissegodis? HA,tror du jag ställer upp för hur lite som helst?! Grisöra? Okey,grisöra OCH kissegodis då. Men tro inte jag tycker det är kul,förvänta dig inte att jag skall vifta på svansen,det är under protest jag ställer upp!
Kom nu då,så får vi det överstökat,fast du får ta det lugnt nerför trappan,den är lite otäck. Ett steg i taget,lugnt och fint. Så,det gick ju bra,visst? Duktig jag var,va!

Jaha,nu står vi här,vad väntar du på? På med vattnet,i med schampot och börja gnugga,jag tänker inte stå här hela kvällen! AJ,inte så varmt,tänker du skålla mig,galning! Tänk på att jag är en känslig själ. Ohh,dessa dumheter bara för en utställning,jag är vacker som jag är ju! Ja,såja,gnugga hårt där,det känns skönt! Glöm inte magen och,för allt i världen,svansen,tänk på svansen,min stolthet!
Bra,är vi färdiga då,skall jag skaka? Jaså,inte än,finns det mer lödder kvar,går inte det att skaka ur? Så omständig du är,tänk om jag går ut och rullar mig i lervälling i morgon,vad säger du då va? Oj,oj,det var tydligen känsligt,det talar vi inte mer om då,ta bort den där arga blicken,husse,jag ska försöka hålla mig ren.
Torkning,ja visst,fast jag begriper inte varför,släpp upp mig för trappan och in i köket bara så skall jag visa dig hur man får ut vattnet ur pälsen på nolltid! Nähäne,jag är väl still ett tag till då.
Är du äntligen färdig nu,knashusse? Då skakar jag! SE,det fanns ju massor kvar,släpp mig,uppför trappan går det lätt,och skynda på nu,sölhusse,städa duschen kan du göra se`n,jag vill ha mitt grisöra!
Sicken tortyr för ett litet grisöra,nästa gång skall jag förbanne mig förhandla mig till minst 2 stycken OCH ett stort fat köttebullar! Det är jag värd om jag skall behöva genomlida så´nt här.

Ja,ungufär såhär var det i söndags kväll. Kan tillägga att lilla Pyret åkte på samma behandling som jag. Men det är inte så illa som det låter,måste ju djäklas och småbråka med husse lite bara. Han kan ju inte jämt få ha det så lätt,eller hur? Lite bök och stök får han stå ut med! Och trots allt är det rätt skönt att bli gnuggad,masserad och ren i pälsen. Fast det behöver ju inte husse få reda på,då kanske han drar in mutorna.
Kvällen blev se´n skönt avslappnad,det var bara husse som muttrade och svor lite,var visst nå´t om stopp i avloppet,fattade inte riktigt vad han yrade om. Och,helt ärligt,jag orkade inte bry mig så mycket just då.

Tjosan på er från Elsa!

anna 22.09.2013 22:10

Underbar dagbok! Kunde ej sluta läsa:) du har så fina hundar! Är glad över att ha en från din kull! Mvh. Anna och lilla Kelly

Ann 08.08.2011 03:15

Underbar dagbok.. Jag sitter och ler hela tiden... Jag har haft leonberger från Garplyckan... Saknar min Cherie massor som gick bort i maj 2007.. Ha det gott..

Lottie 08.04.2011 19:42

skulle bara"kika in lite snabbt,det var så längesen!oj va roligt att se alla fina Bilder å Dagboken,där beskriver du så fint,blev sittande härLycka o Välgång

Catrin 12.02.2011 20:35

Hahaha din dagbok är väldigt underhållande o rolig!Lycka till på utställningen!Kram Catrin

| Svar

Senaste kommentarer

31.08 | 09:40

Hej Anna!
Jag sökte dig har inget telefonnr. Jag vill ha tag i dej för att få lite mer info ang. Alaska. Du kan ringa på nr 070-2794044. Mvh Robert Johansson

03.07 | 13:30

Hejsan! Är intresserad av en valp, har ni några nu och är dom renrasiga eller blandras?

08.04 | 23:39

vi njuter av att ha en av dina fina valpar 2 åriga cordelia lucky lady ett popsnöre storb personlighet helt underbar, du är en förebild med dina hundar-- fam ha

13.01 | 08:41

min mail är becca_94_811@hotmail.com!